Książki w każdej kuchni

Gotować lubimy, ale nie zawsze mamy pomysł co do sporządzenia menu. Najczęściej gotujemy to, co naj...

Więcej

Skąd czerpać informacje na temat gotowania

Codziennie gotujemy rozmaite potrawy, przyrządzamy sałatki, pieczemy cista. Zwykle znamy określoną ...

Więcej

Lubimy kuchnię włoską

Ze wszystkich obcych rodzajów gotowania, najbardziej nam przypada do gustu kuchnia włoska. Mimo iż ...

Więcej

Wiosenna kuchnia jest niezwykła

Gotować lubimy, ale nie zawsze mamy pomysł co do sporządzenia menu. Najczęściej gotujemy to, co naj...

Więcej

Gotujemy dania na kilka obiadów

Przepisy kuchenneNie jesteśmy leniwi, ale na gotowanie nie mamy czasu. W wielu domach, zwłaszcza w takich, w których oboje rodzice pracują obiady gotuje się nawet z kilkudniowym wyprzedzeniem. To nie jest lekceważenie zagadnienia posiłków, ale na pewno sprawa praktyczności. Chętnie byśmy zostawali w domu i gotowali codziennie, ale niestety sytuacja finansowa naszych rodzin nie pozwala nam na to. Dlatego tez przy okazji gotowania zupy mamy do czynienia z wielkim garem, gotujemy tyle, żeby starczyło nawet na dwa, trzy obiady. Podobnie sprawa wygląda z innymi potrawami. Przepisy kuchenne umożliwiają nam zrobienie wielu dań takich, które można zamrozić i z powodzeniem odgrzewać po kilku dniach. Jakie to dania? To różnego rodzaju kotlety, bigosy, nawet niektóre sosy. Możliwości jest wiele, najważniejsze, by odpowiednio te wszystkie dania przygotować. Nie każdy bowiem produkt da się zamrozić, nie każdy rozmrożony dobrze smakuje. Ale nasza kuchnia nie powinna mieć przed nami tajemnic w tej materii.

Tagi: obiad, danie, masowo | Struktura strony