Internet pomoże każdemu

Szukasz dobrego pomysłu na przygotowanie obiadu? Chcesz zrobić romantyczną kolację i uwieść swojego...

Więcej

Szczypta smaku do napojów alkoholowych

Udając się z przyjaciółmi do pubu lub dyskoteki zwykle zamawiamy do picia różnego rodzaju drinki. Z...

Więcej

Sprzedaj swój przepis

Świat wydawniczy jest szalenie bogaty. Mimo że dziś największym nośnikiem informacji jest internet ...

Więcej

Kardamon – zastosowanie i właściwości

Szukasz dobrego pomysłu na przygotowanie obiadu? Chcesz zrobić romantyczną kolację i uwieść swojego...

Więcej

kanapka

Twaróg jako pyszny dodatek do kanapek
Często kupujemy w sklepach białe sery z dodatkiem różnego rodzaju przypraw i warzyw. Przeznaczone one są jako dodatek do naszych kanapek. Rzadko zdarza się abyśmy sprawdzali na opakowaniu, co zawierają takie serki. Niestety nie zdajemy sobie nawet sprawy z tego, że zawierają one różnego rodzaju substancje chemiczne szkodliwe dla naszego zdrowia i organizmu. Dlatego też powinniśmy się pokusić o przygotowanie podobnych specjałów w naszej kuchni. Będziemy mieć pewność, że stosujemy tylko świeże i najwyższej jakości produkty. Skoro codzienne gotowanie nie sprawia nam żadnego problemu, to przygotowanie takich dodatków do kanapek będzie dla nas bajecznie proste i poradzimy sobie z tym w kilka minut. Przede wszystkim musimy kupić twaróg, czyli mleczny produkt zaliczany do serów. Ma on białą barwę i zawiera o wiele mnie tłuszczów niż sery żółte. Zaopatrzyć powinniśmy się także w ulubione warzywa i zioła, które będziemy mieszać z białym serem. Niezbędne okażą się także przyprawy, choć te zwykle posiadamy w ...

Papryka - warzywo, które kochamy
Papryka jest tym warzywem, które niezwykle często gości na naszych stołach pod różnymi postaciami. Jest ona częstym składnikiem różnego rodzaju sałatek, sosów i surówek. Używamy jej także jako przyprawy w postaci mielonej papryki słodkiej bądź ostrej do różnorodnych potraw. Niestety zwykle ograniczamy się tylko i wyłącznie do takiej jej postaci, a przecież jest ona składnikiem wielu innych przypraw, które urozmaicą nasz jadłospis. Papryka ma wiele odmian, a każda z nich jest niepowtarzalna i ma inne właściwości. Świeżą paprykę w kolorze czerwonym, żółtym czy zielonym możemy sami wyhodować lub po prostu kupić. Podobnie jak na przykład paprykę chili czy piri-piri. Dzięki temu, że występuje ona w różnego rodzaju kolorach wspaniale komponuje się w różnego rodzaju sałatkach czy też w potrawach takich jak leczo. Możemy ozdabiać nią także dania przed podaniem, nie musimy tworzyć z niej specjalnych kwiatków lub czegoś podobnego. Wystarczy, że pokroimy ją w paseczki i ładnie ułożymy na talerzu obok potrawy ...

Które pieczywo powinniśmy wybierać?
Każdego dnia jemy pieczywo i zwykle w sporych ilościach. Najczęściej to właśnie ono jest podstawą naszego śniadania i kolacji, a dodatkowo spożywamy je między posiłkami. Raczej nie jesteśmy w stanie z niego zrezygnować. Jest ono źródłem węglowodanów, które są nam niezwykle potrzebne, abyśmy mogli cieszyć się dobrym zdrowiem i normalnie funkcjonować. Zazwyczaj jemy chleb, bułki czy różnego rodzaju bagietki dodając do nich warzywa, sery czy wędliny i dodając różnego rodzaju przyprawy w celu poprawienia smaku. Pamiętajmy jednak, że jeśli dbamy o naszą sylwetkę i chcemy być szczupli to powinniśmy jeść ciemne pełnoziarniste pieczywo. Jeśli chodzi o chleb to na całym świecie istnieją jego rozmaite odmiany. W Polsce najpopularniejsze jego gatunki to: chleb żytni, pszenny, graham i chleb mieszany. Najzdrowsze są chleby razowe, do których należy wcześniej wspomniany graham, gdyż te gatunki zawierają dużo witamin i innych składników odżywczych. Oczywiście istnieje w Polsce wiele innych odmian cieszących się niezwykłą popularnością, takich jak chleb ...

Struktura strony