Twaróg jako pyszny dodatek do kanapek

kolacja wegańska Często kupujemy w sklepach białe sery z dodatkiem różnego rodzaju przypraw i warzyw. Przeznaczone o...

Więcej

Gotowanie na ognisku

granity napoje Kiedy pada hasło „kuchnia”, to mamy na myśli nasze cztery ściany pomieszczenia, w którym gotujemy. ...

Więcej

Uczyć się z telewizji

Nauka gotowania jest jest zagadnieniem prostym. Mało tego – uczyć się jednak trzeba. Ten, kto nie p...

Więcej

Wiosenna kuchnia jest niezwykła

Często kupujemy w sklepach białe sery z dodatkiem różnego rodzaju przypraw i warzyw. Przeznaczone o...

Więcej

Twaróg jako pyszny dodatek do kanapek

Przepisy kuchenne Często kupujemy w sklepach białe sery z dodatkiem różnego rodzaju przypraw i warzyw. Przeznaczone one są jako dodatek do naszych kanapek. Rzadko zdarza się abyśmy sprawdzali na opakowaniu, co zawierają takie serki. Niestety nie zdajemy sobie nawet sprawy z tego, że zawierają one różnego rodzaju substancje chemiczne szkodliwe dla naszego zdrowia i organizmu. Dlatego też powinniśmy się pokusić o przygotowanie podobnych specjałów w naszej kuchni. Będziemy mieć pewność, że stosujemy tylko świeże i najwyższej jakości produkty. Skoro codzienne gotowanie nie sprawia nam żadnego problemu, to przygotowanie takich dodatków do kanapek będzie dla nas bajecznie proste i poradzimy sobie z tym w kilka minut. Przede wszystkim musimy kupić twaróg, czyli mleczny produkt zaliczany do serów. Ma on białą barwę i zawiera o wiele mnie tłuszczów niż sery żółte. Zaopatrzyć powinniśmy się także w ulubione warzywa i zioła, które będziemy mieszać z białym serem. Niezbędne okażą się także przyprawy, choć te zwykle posiadamy w naszej kuchni, gdyż używamy ich na co dzień do gotowania rozmaitych potraw. Twaróg jest polecany szczególnie osobom dbającym o swoją figurę. One właśnie powinny unikać żółtych serów przez to, że zawierają one ogromne ilości tłuszczów i kalorii. Biały ser jest o wiele zdrowszy od innych tego rodzaju produktów mlecznych. Dlatego też to właśnie on najczęściej powinien pojawiać się na naszych kanapkach wraz z wędlinami, wędzonym łososiem i warzywami takimi jak na przykład sałata, ogórek, pomidor czy papryka. Z twarogu możemy przygotować wyśmienitą pastę. Aby uzyskał on gładką i jednolitą konsystencję bez żadnych grudek musimy go zemleć kilkakrotnie, używając w tym celu odpowiedniej maszynki. Ważne jest by oczka w sitku były jak najdrobniejsze, a wtedy osiągniemy oczekiwane efekty o wiele szybciej. Do takiej gładkiej masy możemy dodać drobno posiekane warzywa i zioła. Najlepsza w tym celu może okazać się papryka, cebula, czosnek, bazylia, ogórek kiszony bądź korniszon, a także rzodkiewka. Aby nadać oczekiwany smak temu specjałowi niezbędne są różnego rodzaju przyprawy. Zwykle mamy je pod ręką i używamy do gotowania rozmaitych potraw. Sól, pieprz, mielona papryka czy zioła prowansalskie będą chyba najbardziej odpowiednie, aczkolwiek możemy dodać wszystkiego na co mamy ochotę. Takie pasty mogą w niezwykły sposób urozmaicić nasze kanapki. Mogą być one ich głównym składnikiem, bądź tylko dodatkiem do wędlin czy wędzonych ryb. Mamy pewność, że są one zdrowe i nie zawierają sztucznych substancji, gdyż właściwie wiemy czego do nich dodaliśmy, i że były to produkty świeże. Takie pasty nie powinny nam się zbyt szybko znudzić, ponieważ możemy dodawać do nich rozmaite warzywa, przyprawy i zioła, które stosowane w różnych proporcjach mogą nadawać rozmaite smaki. Nie zapominajmy, że twaróg w naszej kuchni możemy wykorzystać na wiele innych rozmaitych sposobów i przygotować z niego przepyszne potrawy, takie jak na przykład pierogi ruskie czy naleśniki z serem. Nie zapominajmy też o przepysznym cieście jakim jest sernik.

Tagi: kanapka, twaróg, zioła | Struktura strony