Każda kasza wymaga innego gotowania

skutki cukrzycy ciążowej dla dziecka Istnieje wiele odmian kaszy. Różnią się one między sobą nie tylko grubością, ale także są pozyskiwa...

Więcej

Zadbajmy o zdrowe odżywanie naszych dzieci

kwiaty języki teściowej Jeśli mamy dzieci staramy się zadbać w jak najlepszy sposób o ich prawidłowy rozwój. Pamiętajmy, że...

Więcej

odżywki białkowe

 Każdego dnia spożywamy przynajmniej trzy podstawowe posiłki i zwykle jeszcze coś między nimi. Rz...

Więcej

restauracja białka tatrzańska

Istnieje wiele odmian kaszy. Różnią się one między sobą nie tylko grubością, ale także są pozyskiwa...

Więcej

Twaróg jako pyszny dodatek do kanapek

Przepisy kuchenne Często kupujemy w sklepach białe sery z dodatkiem różnego rodzaju przypraw i warzyw. Przeznaczone one są jako dodatek do naszych kanapek. Rzadko zdarza się abyśmy sprawdzali na opakowaniu, co zawierają takie serki. Niestety nie zdajemy sobie nawet sprawy z tego, że zawierają one różnego rodzaju substancje chemiczne szkodliwe dla naszego zdrowia i organizmu. Dlatego też powinniśmy się pokusić o przygotowanie podobnych specjałów w naszej kuchni. Będziemy mieć pewność, że stosujemy tylko świeże i najwyższej jakości produkty. Skoro codzienne gotowanie nie sprawia nam żadnego problemu, to przygotowanie takich dodatków do kanapek będzie dla nas bajecznie proste i poradzimy sobie z tym w kilka minut. Przede wszystkim musimy kupić twaróg, czyli mleczny produkt zaliczany do serów. Ma on białą barwę i zawiera o wiele mnie tłuszczów niż sery żółte. Zaopatrzyć powinniśmy się także w ulubione warzywa i zioła, które będziemy mieszać z białym serem. Niezbędne okażą się także przyprawy, choć te zwykle posiadamy w naszej kuchni, gdyż używamy ich na co dzień do gotowania rozmaitych potraw. Twaróg jest polecany szczególnie osobom dbającym o swoją figurę. One właśnie powinny unikać żółtych serów przez to, że zawierają one ogromne ilości tłuszczów i kalorii. Biały ser jest o wiele zdrowszy od innych tego rodzaju produktów mlecznych. Dlatego też to właśnie on najczęściej powinien pojawiać się na naszych kanapkach wraz z wędlinami, wędzonym łososiem i warzywami takimi jak na przykład sałata, ogórek, pomidor czy papryka. Z twarogu możemy przygotować wyśmienitą pastę. Aby uzyskał on gładką i jednolitą konsystencję bez żadnych grudek musimy go zemleć kilkakrotnie, używając w tym celu odpowiedniej maszynki. Ważne jest by oczka w sitku były jak najdrobniejsze, a wtedy osiągniemy oczekiwane efekty o wiele szybciej. Do takiej gładkiej masy możemy dodać drobno posiekane warzywa i zioła. Najlepsza w tym celu może okazać się papryka, cebula, czosnek, bazylia, ogórek kiszony bądź korniszon, a także rzodkiewka. Aby nadać oczekiwany smak temu specjałowi niezbędne są różnego rodzaju przyprawy. Zwykle mamy je pod ręką i używamy do gotowania rozmaitych potraw. Sól, pieprz, mielona papryka czy zioła prowansalskie będą chyba najbardziej odpowiednie, aczkolwiek możemy dodać wszystkiego na co mamy ochotę. Takie pasty mogą w niezwykły sposób urozmaicić nasze kanapki. Mogą być one ich głównym składnikiem, bądź tylko dodatkiem do wędlin czy wędzonych ryb. Mamy pewność, że są one zdrowe i nie zawierają sztucznych substancji, gdyż właściwie wiemy czego do nich dodaliśmy, i że były to produkty świeże. Takie pasty nie powinny nam się zbyt szybko znudzić, ponieważ możemy dodawać do nich rozmaite warzywa, przyprawy i zioła, które stosowane w różnych proporcjach mogą nadawać rozmaite smaki. Nie zapominajmy, że twaróg w naszej kuchni możemy wykorzystać na wiele innych rozmaitych sposobów i przygotować z niego przepyszne potrawy, takie jak na przykład pierogi ruskie czy naleśniki z serem. Nie zapominajmy też o przepysznym cieście jakim jest sernik.

Tagi: kanapka, twaróg, zioła | Struktura strony