Gotujemy dania na kilka obiadów

Nie jesteśmy leniwi, ale na gotowanie nie mamy czasu. W wielu domach, zwłaszcza w takich, w których...

Więcej

Rozmaite mieszanki ziół i przypraw, które przydadzą się w naszej kuchni

Przyprawy i zioła stanowią nieodłączny składnik różnego rodzaju potraw. Znajdziemy je dosłownie w k...

Więcej

Zioła i przyprawy, które pomogą nam pozbyć się zbędnych kilogramów

Aby utrzymać nieskazitelną figurę, bądź pozbyć się kilku zbędnych kilogramów jesteśmy w stanie zrob...

Więcej

Szczypta smaku do napojów alkoholowych

Nie jesteśmy leniwi, ale na gotowanie nie mamy czasu. W wielu domach, zwłaszcza w takich, w których...

Więcej

Najczęściej stosowane przyprawy

Przepisy kuchenne Chcesz się nauczyć gotować? Nic trudnego. Świat mediów jest tutaj wielce pomocny. Niemalże każde czasopismo kobiece poświecą dwie lub trzy strony na przepisy kuchenne. Nie są to zwykłe zapiski klasycznych dań, jakie najczęściej gotujemy, ale unikatowe, egzotyczne formy przygotowywania posiłków. Na pewno warto się z tym zapoznać, bo to sztuka niebywała – potrafić przyrządzić na przykład sushi rodem z Japonii.

Kuchnia wymaga przypraw. Nasze babcie już o tym wiedziały i zbierały zioła, wiedziały, że ogromne znaczenie dla samego gotowania miały i warzywa. Dziś jakoś przestaliśmy doceniać te elementy, kupujemy warzywa w hipermarkecie, które hodowane z użyciem pestycydów tracą swój smak, przez co i nasze dania są nijakie. Używamy przyprawy nadać charakterystycznego smaku potrawom, ale nie oszukujmy się – to sztuczne tworzenie smaków i niekiedy przy tym wybitnie nietrafione. Przypraw używać należy. Przepisy kuchenne jest uwzględniają, toteż każda kuchnia powinna w takowe być dobrze wyposażona. Musimy tylko wszystkie przepisy kuchenne czytać i nie nadużywać przypraw. Każda potrawa ma to do siebie, że nie wszystkie przyprawy toleruje. W niektórych zupach imbir będzie niewskazany, niektórych smak zupełnie popsuje. Bo takich przypraw jak imbir, estragon, bazylia czy klasyczny majeranek trzeba wiedzieć, do czego dodać i w jakich ilościach.

Tagi: imbir, przyprawy, pieprz | Struktura strony