Kardamon – zastosowanie i właściwości

Kardamon jest rośliną z rodziny imbirowatych. Uprawiany jest między innymi na Półwyspie Indyjskim, ...

Więcej

makaron w boxie wrocław

 Czasami mamy chęć ugotować coś specjalnego dla nas i dla naszego partnera, a nie mamy żadnego po...

Więcej

Dlaczego powinniśmy unikać fast foodów

Prosto ze Stanów Zjednoczonych przywędrowała do nas pewnego rodzaju moda na niezdrowe odżywianie. N...

Więcej

Łatwe, pyszne i proste desery

Kardamon jest rośliną z rodziny imbirowatych. Uprawiany jest między innymi na Półwyspie Indyjskim, ...

Więcej

Używaj warzyw

Przepisy kuchenne Warzywa to ważny składnik naszych potraw. Czy to mówimy o posiłkach mięsnych, czy jakichkolwiek innych, to dodawanie warzyw ma tutaj kluczowe znaczenie. I co ważne – muszą to być warzywa smaczne, najlepiej takie kupowane bezpośrednio od rolnika, który hoduje takie rośliny bez nadmiernego używania sztucznych nawozów.

Nasza kuchnia przestała już tolerować potrawy z warzywami kupowanymi w hipermarketach. Już niejednokrotnie przekonaliśmy się o tym, że takie smaku nie mają, a w zębach nam zgrzytają niźli trociny z tartaku. Takich jeść nie powinniśmy, bo zamiast witamin z warzyw będziemy zbierać wrzody na żołądku. Nie mniej nie można lekceważyć warzyw. Przepisy kuchenne uwzględniają dodawanie przypraw, ale nie ma co się oszukiwać – bez jarzyn po prostu dobrego dania przygotować się nie da. Do tego nasza kuchnia uwielbia tez różnego rodzaju surówki, a te bez warzyw w ogóle by nie istniały. Nie zapominajmy o tym i kupujmy tylko dobre, warzywne produkty.

Tagi: przepisy, warzywa, ekologia | Struktura strony