Kardamon – zastosowanie i właściwości

Kardamon jest rośliną z rodziny imbirowatych. Uprawiany jest między innymi na Półwyspie Indyjskim, ...

Więcej

Dodatki do sałatek i kanapek

Na naszych stołach często goszczą różnego rodzaju dodatki do kanapek, sałatek i innego jedzenia. Na...

Więcej

Jedzmy zdrowe przekąski

W ciągu całego dnia jemy trzy podstawowe posiłki – śniadanie, obiad i kolację. Jednak najczęściej n...

Więcej

Kuchnia i wyposażenie

Kardamon jest rośliną z rodziny imbirowatych. Uprawiany jest między innymi na Półwyspie Indyjskim, ...

Więcej

Mrożonki dobrym pomysłem na kuchnię?

Przepisy kuchenne Dzisiejszy świat idzie na łatwiznę. W każdej dziedzinie życia mamy wiele ułatwień, niekiedy są one wskazane, innym znów razem to prawdziwe przekleństwo. O czym mowa? O mrożonkach. Oczywiście to dobry sposób na przygotowanie obiadu z kilka minut – ot wrzucić zawartość opakowania do mikrofali i gotowe. Tylko że same w sobie mrożonki z reguły są jedzeniem niesmacznym i niezdrowym.

Mrożonki nie są wskazane w naszej kuchni. Przepisy kuchenne preferują raczej gotowanie na bazie prawdziwych komponentów. Czyli używać powinnyśmy świeżych warzyw, grzybów świeżo zerwanych w lesie, etc. Dzięki temu nasza kuchnia zmienia się nie do poznania. Potrawy ze świeżych dodatków są o wiele bardziej pożywne i... smaczniejsze. W przypadku mrożonek trudno liczyć na aromat, na oryginalny smak. Produkty głęboko mrożone są niesmaczne i dlatego z racji na nasze samopoczucie i doznania kulinarne takich produktów kupować nie powinniśmy. Oczywiście w ekstremalnych warunkach skorzystać można,a le jeśli nie musimy, to lepiej jest gotować dłużnej i smaczniej. Z prawdziwych komponentów.

Tagi: mrożonki, gotowanie, dom | Struktura strony