Mięso na grilla trzeba peklować
Jesteśmy narodem kochającym imprezy. Oczywiście z meliniarstwem tego mylić nie można. Po prostu od czasu do czasu spotykamy się w grupie przyjaciół, pijemy winko lub piwo objadając się mięsiwem z grilla. Takie 'majówki” są dość popularne, toteż nie dziwne, ze coraz więcej wydawnictw szykuje nam poradniki, w których zawarte są różnego rodzaju przepisy kuchenne dotyczące peklowania mięsa.Karkówka, kiełbaska, steki, kurczak – cokolwiek chcemy upiec na grillu musimy się wcześniej postarać o to, by mięso zapeklować. Tylko takie mięsiwo, które poleży dobę w przyprawach rzeczywiście będzie miało niepowtarzalny smak dający wiele radości naszym smakowym kubkom. Dobrze, ze wspomaga nas w tej czynności internet i książka kucharska. Dzięki temu wiemy, jakimi przyprawami peklować konkretne mięso. To ważne z punktu widzenia naszych doznań kulinarnych. Kuchnia grillowa rządzi się swoimi prawami i niestety mu musimy się do niej stosować.
Tagi: mięso, grill, zioła | Struktura strony