Czego nie może nam zabraknąć przy robieniu przetworów

Latem i jesienią w naszych kuchniach trwa sezon przygotowywania różnego rodzaju przetworów. Pomimo,...

Więcej

wino bezalkoholowe

 Różnego rodzaju alkohole mają szerokie zastosowanie w restauracjach, cukierniach a także w zwykł...

Więcej

Gotuj pysznie i zdrowo

Najczęściej jest tak, że jemy w pośpiechu i zwykle nie zastanawiamy się czy dana potrawa jest zdrow...

Więcej

Sami przygotowujmy obiady

Latem i jesienią w naszych kuchniach trwa sezon przygotowywania różnego rodzaju przetworów. Pomimo,...

Więcej

Lody robimy sami

Przepisy kuchenne Jak wszystko to wszystko – nasza kuchnia zmienia się z roku na rok. Kiedyś żeby zjeść pyszne lody śmietankowe musieliśmy szukać automatów z lodami, dziś możemy sobie takie sami robić w domu. Wszystko mamy pod ręką, komponenty możemy kupić w pierwszym lepszym sklepie spożywczym. I w ten sposób chętnie podejmujemy się takich zadań sprawiając, że nasza kuchnia jest szalenie urozmaicona. Musimy tylko mieć świadomość, że lodów nie można sobie serwować zamiast solidnego obiadu. Tak się po prostu nie da. W tym wypadku nie ma żadnych wątpliwości – jeśli lody, to tylko w postaci deserów po zdrowym innym posiłku. Wiedzmy też, że przepisy kuchenne nie obejmują robienia lodów, bo tutaj wielkiej filozofii nie ma. Za to pamiętajmy, że lodów nie da się zrobić w kilka nut, bo jednak zawsze dochodzi tutaj kwestia czasu, kiedy lidy będą się mroziły. A same sposoby na przygotowanie takich lodów znajdziemy na torebkach z proszkiem.

Tagi: cukier, lody, goście | Struktura strony