Sprzedaj swój przepis

valdobbiadene prosecco superiore docg Lubimy gotować, znamy też wiele ciekawych przepisów. Niektóre z nich są tak wyjątkowe, że warto się...

Więcej

Dlaczego powinniśmy unikać fast foodów

Prosto ze Stanów Zjednoczonych przywędrowała do nas pewnego rodzaju moda na niezdrowe odżywianie. N...

Więcej

Kulinarne specjały z różnych stron świata

Wszystkie zakątki świata mogą pochwalić się różnymi niesamowitymi potrawami. Są one charakterystycz...

Więcej

Szczypta smaku do napojów alkoholowych

Lubimy gotować, znamy też wiele ciekawych przepisów. Niektóre z nich są tak wyjątkowe, że warto się...

Więcej

grill

Mięso na grilla trzeba peklować
Jesteśmy narodem kochającym imprezy. Oczywiście z meliniarstwem tego mylić nie można. Po prostu od czasu do czasu spotykamy się w grupie przyjaciół, pijemy winko lub piwo objadając się mięsiwem z grilla. Takie majówki" są dość popularne, toteż nie dziwne, ze coraz więcej wydawnictw szykuje nam poradniki, w których zawarte są różnego rodzaju przepisy kuchenne dotyczące peklowania mięsa. Karkówka, kiełbaska, steki, kurczak - cokolwiek chcemy upiec na grillu musimy się wcześniej postarać o to, by mięso zapeklować. Tylko takie mięsiwo, które poleży dobę w przyprawach rzeczywiście będzie miało niepowtarzalny smak dający wiele radości naszym smakowym kubkom. Dobrze, ze wspomaga nas w tej czynności internet i książka kucharska. Dzięki temu wiemy, jakimi przyprawami peklować konkretne mięso. To ważne z punktu widzenia naszych doznań kulinarnych. Kuchnia grillowa rządzi się swoimi prawami i niestety mu musimy się do niej stosować. ...

Struktura strony