Jak najczęściej jedzmy surówki i sałatki

Aby nasz organizm mógł sprawnie funkcjonować musimy dostarczać mu różnorodnych witamin, dobroczynny...

Więcej

mieszanki przyprawowe do wędlin

 Jak powszechnie wiadomo afrodyzjaki są substancjami, które rzekomo zwiększają popęd płciowy i po...

Więcej

Jak samodzielnie przygotować przepyszne dipy

Dip jest specjalną odmianą sosu charakteryzującą się szczególną gęstością. Służy on nam jako dodate...

Więcej

Kardamon – zastosowanie i właściwości

Aby nasz organizm mógł sprawnie funkcjonować musimy dostarczać mu różnorodnych witamin, dobroczynny...

Więcej

afrodyzjak

Afrodyzjaki w naszej kuchni
Jak powszechnie wiadomo afrodyzjaki są substancjami, które rzekomo zwiększają popęd płciowy i potencję lub mają spowodować, że dana osoba się w nas zakocha. Afrodyzjakami są najczęściej różnego rodzaju napoje, potrawy czy inne produkty nadające się do spożycia. Możemy je podzielić na wiele kategorii, w zależności od ich składu i działania. I tak wyróżniamy afrodyzjaki magiczne, ludowe, lekarstwa naturalne i kosmetyki czy perfumy zawierające feromony. W ich magiczne działanie raczej nie wierzymy, gdyż nie ma ku temu żadnych podstaw. Jednak jeśli koniecznie chcemy spróbować tych substancji ograniczmy się do naturalnych i bezpiecznych sposobów. Jak już wcześniej było wspomniane, afrodyzjakami mogą być różnego rodzaju napoje i pokarmy, więc udajmy się do kuchni i ugotujmy pyszną, pobudzającą obiad bądź kolację dla nas i dla naszego partnera. To, co przygotujemy nie jest szczególnie istotną sprawą. Ważne, aby nam smakowało i aby zawierało pokarmy i zioła zaliczane do afrodyzjaków. A jest ich naprawdę sporo i często nawet nie zdajemy sobie sprawy z tego, jak często je spożywamy. Owoce, warzywa, mięsa, nabiał, zioła i przyprawy - wśród nich jest naprawdę ogromna ilość takich pobudzających substancji. Zawierają je także niektóre słodycze i alkohole. Awokado, truskawki, cebula, seler, chrzan, czosnek, orzechy włoskie, trufle, smardze, suszone morele i figi zaliczają się do afrodyzjaków. Możemy z nich przygotować sałatki, desery bądź mogą posłużyć jako zwykle przekąski. Nie ważne jak zostaną podane, ich działanie nie ulegnie zmianie. Także ...

Łatwe, pyszne i proste desery
Żyjąc w ciągłym biegu i pogoni za karierą odmawiamy sobie wielu przyjemności. Jesteśmy niezwykle zajętymi osobami, gdyż poza naszą pracą zawodową musimy zadbać o nasz dom i rodzinę. Do naszych obowiązków należy także gotowanie. Niestety, ale bez niego się nie obejdziemy, chyba że będziemy jeść niezdrowe i wysokokaloryczne potrawy z rozmaitych budek z Fast fordami. Wolimy jednak poświęcić trochę czasu i przygotować pożywne posiłki w naszej kuchni. Kiedy sami gotujemy mamy pewność, że podajemy naszym bliskim tylko najzdrowsze i najświeższe produkty. Pomyślmy czasami o tym, by po obiedzie podać pyszny deser. Zwykle tego nie robimy, gdyż według nas jego przygotowanie jest zbyt skomplikowane i niezwykle czasochłonne. Nic bardziej mylnego. Niektóre desery są tak łatwe w zrobieniu, że wystarczy nam dosłownie kilka minut. Jeśli już zdecydujemy się sprawić taką niespodziankę i przyjemność naszym dzieciom i partnerowi, zaopatrzmy się w odpowiednie produkty i składniki, które ułatwią nam sposób przygotowania, i dzięki którym zaoszczędzimy sporą ilość naszego jakże cennego czasu. Do sporządzenia deserów możemy użyć najrozmaitszych produktów i przypraw. Możemy podawać je na ciepło, bądź na zimno. Jeśli się zdecydujemy na te pierwsze będziemy musieli być przygotowani na to, że zajmą nam one trochę więcej czasu. Świetnym pomysłem są naleśniki z różnego rodzaju dodatkami. Najprościej będzie nam podać je z dżemem, konfiturą, powidłami czy marmoladą. Przepyszne są także te z nadzieniem twarogowym i polane czekoladą. Możemy dodać do nich także ...

Struktura strony